Polaria natt

Søndagsaktiviteter 2017

Ta turen på Polaria i høst/vinter!

29.10-17 Halloween verksted

Bli med på Halloweenverksted på Polaria på søndag kl. 13.00, og få inspirasjon til tirsdagens feiring. Vi på Polaria er opptatt av gjenbruk og skal lage og dekorere masker med ting mange av oss har hjemme.

Vi har også ansiktsmaling for de som vil.

Gratis inngang for barn frem til aktiviteten starter kl.13.00.

5.11-17 Spennende småkryp og fantastiske fjærfakta

Det er utrolig mye spennende som lever i fjæra i Tromsø. Denne søndagen skal vi se hvilken fangst vi har gjort utenfor Polaria, og hvilke kule fakta vi finner om disse skapningene.

Hvor mange øyne har sjøstjerna? Har krabbene tenner? Kan snegler høre? Hvordan kan man se om en krabbe er gutt eller jente? Er noen av dyrene vi finner i fjæra i slekt med hverandre?

Aktiviteten passer for hele familien, men er også et skoleopplegg vi tilbyr skoleklasser i småskolen. Det er som vanlig gratis inngang for barn frem til aktiviteten begynner kl. 13.00, men i tillegg tilbyr vi også gratis inngang til SMÅSKOLELÆRERE som vil sjekke ut om dette er noe for deres klasse.

 

12.11-17 Snøugleforedrag

Trodde du den hvite ugla i fortellingen om Harry Potter ikke fantes i virkeligheten? Virkelighetens snøugle er minst like gåtefull som snøugla Hedwig i Potter-bøkene, og på søndag kan du få lære mer om den på Polaria.

Snøugla er vår nest største ugle. Den er veldig glad i lemen og andre smågnagere. Denne hvite ugla holder til i arktiske strøk, og hekker i høyfjellet i Norge i gode smågnagerår.

Søndag 12. november kl 13.00 får vi besøk av snøugleekspert Karl-Otto Jacobsen som er forsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) på Framsenteret. Han vil fortelle om snøuglas biologi, atferd og vandringer.

Jacobsen har sammen med forfatteren Kirsti Blom nylig skrevet en faktabok om snøugla. Målgruppen er barn mellom 9-12 år, men enhver som er interessert i snøugla vil lære mye om arten.

Boka er også illustrert med masse bilder, og hvor flere er unike.

Det vil bli mulighet til å kjøpe signerte bøker etter foredraget, og Polaria butikken har -25% på snøuglebamser.

Foredraget er familievennlig, og det er gratis inngang for barn frem til kl. 13.00

 

26.11-17 Mørketidsrebus

Vi er nå gått inn i mørketida her i byen, og tradisjonen tro inviterer vi førstkommende søndag til mørketidsrebus i vårt akvarium. Fra klokken 13.00-14.00 slår vi av lysene i akvariedelen av Polaria, og bruker lommelykter til å finne svarene på rebusoppgavene.

Ta med lommelykt og lær mer om Polaria på en spennende måte. (Vi har også kjøpt inn noen billige lommelykter som vi videreselger i vår butikk)

Rebusen starter kl. 13.00, men dørene åpnes som vanlig kl. 10.00. Premier!

Gratis inngang for barn frem til arrangementet starter kl. 13.00

 

3.12-17 Jakten på Nordlys

Forfatter Cecilie Lanes kommer til Polaria. Jakten på Nordlyset, en vinterbok som foregår på strekningen Tromsø til Nordkapp og innpå vidda.

På søndag 3. desember vil forfatteren lese fra barneboken Jakten på Nordlyset. I denne boka reiser Troll Olav og Julie reiser fra Tromsø til Nordkapp med Hurtigruten for å finne nordlyset. Samegutten Jovnna blir med som veiviser. På ferden møter de samer, reinsdyr og en klok sjaman. Sjamanen har tatt Aurorareven som lager nordlyset til fange. Han lover å sette Aurorareven fri dersom barna tar et større ansvar for å ta vare på naturen.

Her er mye lærdom og glede for både voksne og barn! Underveis i boka dukker det opp spørsmål som danner grunnlag for samtaler. Hvordan historien ender, får du svar på ved å komme på eventyrstund på Polaria neste søndag.

Gratis inngang for barn frem til aktiviteten starter 13.00!

10.12-17 Juleverksted

Søndag 10. desember kl 13.00 inviterer vi tradisjonen tro til juleverksted på Polaria.

Dette er en fin aktivitet for hele familien, og kan kombineres med et vanlig Polariabesøk.

Gratis inngang for barn frem til aktiviteten starter kl. 13.00!