Svalbard Panorama

Panoramafilmer

På Polaria finnes en kinosal med panoramafremvisning av to fantastiske filmer.
Fem prosjektører viser filmene på et 21 meter bredt og 3,2 meter høyt lerret. Det er 175 sitteplasser i kinoen, som er spesielt utformet for visning av panoramafilmer. Etter filmen blir publikum ledet inn til en Arktisk vandring og videre gjennom akvariet. Mellom filmfremvisningene vises en presentasjon av Polaria og Polarmiljøsenteret, samt bilder fra et live-kamera i selbassenget.

Panoramafilmene "Svalbard - Arktisk Villmark" og "Northern Lights in Arctic Norway" vises annenhver gang hver halv-time i åpningstiden, men ikke når det er trening og fôring av selene.

"Svalbard - Arktisk villmark" Alkekongen, den minste av de europeiske alkefulgene, tar oss med langs vestkysten av Spitsbergen, helt opp til 81 grader nord, der få mennesker har vært. Spitsbergen er den største av øyene i øygruppen vi kaller Svalbard og på ferden langs kysten reiser vi innom kjente steder som Longyearbyen, Ny-Ålesund, Magdalenafjorden og Virgohamn. Luftige helikopterscener og nærbilder av dyr- og planteliv over og under vann gir et fantastisk innblikk i naturen på Svalbard. Spilletid: 14m 50s.

"Northern Lights in Arctic Norway" Filmen er produsert av Ole C. Salomonsen og består av en faktadel, en fantastisk sekvens filmet av NASA som viser Nordlyset over jorda filmet fra en romstasjon i verdensrommet, og hoveddelen, som er filmet med timelapsteknikk i Tromsøs nærområder forrige og denne vinteren. Musikken er spesialskrevet av Tromsømusikeren Per Wollen. Om fotografen: Ole C. Salomonsen har spesialisert seg på nordlysfotografering. Han er internasjonalt anerkjent, og fikk blant annet 2. plass i kåringen av verdens beste astronomifoto i 2011. NASA har ved to anledninger plukket ut Salomonsens foto som ”astronomyphoto of the day”, og hans foto er vist og omtalt i flere internasjonalt anerkjente fotoblad. trailer Nordlysfilm