Priceless_360x225

Arktisk Vandring: "Priceless"

Når man har sett en av våre to panoramafilmer, åpner kinodørene seg, og man møter utstillingen Priceless i vår Arktiske Vandring.

Utstillingen handler om is og snø, og viser issmeltingen på breer og havis i Arktis.

Priceless er et ordspill på ordene is og mindre, samtidig som ordet i seg selv betyr ubetalelig. I utstillingen kan publikum velge mellom flere spektakulære filmer som viser smeltende is og det isavhengige dyrelivet i nord. I taket henger et måleinstrument som brukes for å måle havisens tykkelse, og her er bilder som illustrerer at isen i Arktis blir mindre i både utstrekning og i tykkelse. Priceless er en visuell og intuitiv utstilling med lite tekst. Hensikten er å gi deg en modus der du opplever og føler seg tiltrukket av is og snø. Utstillinga er lydsatt med musikk laget av is. Musiker Terje Isungset har brukt iskjerner fra Arktis og Antarktis til å komponere den helt spesielle musikken som høres i bakgrunnen.

Utstillingen er finansiert av Klima- og Miljødepartementet, Norsk Polarinstitutt, Framsenteret, og Polaria gjennom tilrettelegging av utstillingsrommet.